Brekkencs - társasjáték

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)

Klasszikus ovis társasjáték, ahol mindegyik mezőnek jelentése van . A béka figuráknak két oldala van,így megeshet, hogy eső miatt "ernyő " alá kell bújnia ( azaz meg kell fordítania a bábut ), , és úgy kell folytatnod a játékot ,mindaddig,míg nem lépsz "Nap " mezőre. A játékban nem csak a szerencse kap szerepet, de a kisgyermeknek végig figyelni kell és szemmel kell tartania saját bábuját.

Ajánlott életkor: 4+

Játékosok száma: 2-4 fő

A játék tartalma: 1 játéktábla, 1 dobókocka, 4 játékbábu, 4 érme

A játék célja: Juttasd be Te először a békádat a kerti tavacskába

Cikkszám: DJ8413
Elérhetőség: 4 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Djeco

Leírás és Paraméterek

Játékszabály: Minden játékos válassza ki, hogy melyik békával szeretne a tóhoz ugrálni. A békájával azonos érmét vegye magához mindenki és tegyétek magatok elé. Az érmék fogják a játékosokat emlékeztetni, hogy melyik kisbékával is vannak, akkor is, ha a békájuk éppen elbújt. Minden játékos úgy kezdi a játékot, hogy látja a békát a fa bábuján.

A legfiatalabb játékos kezd. Dobjon a dobókockával és lépjen annyi mezőt előre a táblán a fa békabábuval, amennyit a kocka mutat. Amilyen mezőre érkezett mutatja, hogy a játékosnak mi a teendője:

 

- esős felhő mező: eleredt az eső, a békádnak ernyő alá kell bújnia. Fordítsd meg a fa figurát, hogy a békád elrejtőzhessen. Békád mindaddig rejtve marad, míg „napocska” mezőre nem érsz. A rejtett békás játékosoknak nagyon kell koncentrálniuk, hogy mindvégig figyelemmel kísérjék, hol is jár a békájuk.

- napocska mező: ha egy béka ernyő alatt, azaz rejtve érkezik egy ilyen mezőre, akkor a játékos újból megfordíthatja azt. Ha úgy lépsz „napocska” mezőre, hogy a békád látszik, akkor nem történik semmi, ugyanúgy látható maradsz, mint eddig.

- villámló vihar mező: a békád arra a mezőre ugrik vissza, melynek számát a villám mutatja.

- csere mező: az ilyen mezőre ért kisbéka helyet cserél bármely más békával a táblán (akár látszik a másik béka, akár esernyő alatt rejtőzködik – akár előre, akár hátra ugrik)

 

Előfordulhat, hogy egy-egy játékos más kisbékájával halad előre, ha az rejtve van. Ez is a békás móka lényege: a játékosok nem leselkedhetnek az esernyők alá. Ha valaki a te békáddal lép, rá se ránts, remélhetőleg közelebb jutsz a tóhoz. Potyaugrásokban részesültél. De el ne áruld magad!

 

A játék vége: Az első béka, aki tavat ér, nyeri a játékot. És lehet, hogy úgy nyersz, hogy más játékos ugrál be – tévedésből – a te békáddal a tóba!

Életkor Életkor4-8év
Fejlesztési terület megfigyelőképességFejlesztési terület
Gyártó Djeco
Nem: fiú/lány

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő