Vésike Betűépítő Játék - magyar nyelvű

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)

A Vésike olyan eszköz, amellyel gyermekeiknek könnyen, játékosan nyújthatnak segítséget ahhoz, hogy belépjenek a betűk varázslatos világába.

A kirakóelemeket, az ABC betűinek alkotó elemeit, úgy alakították ki, hogy mindkét oldaluk felhasználható legyen. A gyermeknek a különböző formájú és nagyságú darabok közül kell kiválasztania a megfelelőeket ahhoz, hogy a képen ábrázolt betűt kirakhassa.
A Vésikével több módon lehet játszani, de oktatási segédeszközként, diszlexia prevenciós és terápiás eszközként is használható.

A doboz 38 db képet /18,8 x14,4 cm/ és 19 db betűépítő elemet tartalmaz.

Cikkszám: VS001
Elérhetőség: 5 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Vésike

Leírás és Paraméterek

Diszlexia prevenciós és terápiás eszköz

A kirakó kártyákon az ABC betűinek hívóképe és a kezdőbetűk sémarajza látható. Ezen próbálgathatja a gyermek, hogyan tudja kirakni a betűt az építőelemekből. Az elemkészletből egyszerre csak egy betű kirakására van mód. Az előzőleg kirakott betűből kell visszavenni azt az elemet, melyre a következő betű építésénél szükség van. Így a gyermek megtapasztalhatja, melyek a jellegzetes formaalkotó elemek, az azonos alkatrészek. Megfigyelheti a logikai összefüggéseket a különböző betűk között.

Óvodás korú gyermekeknél elég, ha a kártyákon levő rajzokra rakosgat. Iskolás gyermek emlékezetből rakja ki a megnevezett betűt. Előzetes begyakorlás után képes lesz erre, így biztonsággal és tévesztés nélkül tudja írott szövegben is felismerni a betűket, elkerüli az olvasásgyengeséget, megelőzi a diszlexiát.

Jó játék az óvodában, és fontos segédeszköz a betűk megtanulásában egyaránt. A részképesség zavarban szenvedő gyermekeknek eleve több időre van szükségük a „bevésésre”, hogy az olvasás és írás közbeni tévedéseket elkerüljék. A biztos felismerés pedig javítja a szövegértést, így segítve a tanulást.

A megismerés öröméért elegendő, ha a gyermek saját kedvére játszik, rakosgat. Nem szükséges sem útmutatás, sem tanítás a számára.

Életkor Életkor5+év
Fejlesztési terület megfigyelőképességFejlesztési terület
Gyártó Vésike
Nem: fiú/lány

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő