Kokeshi sakk

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
6.990 Ft (5.504 Ft + ÁFA)

A Chessquito a sakkozás alapjaira tanítja, és a sakkozás örömeivel ismerteti meg a kis játékosokat. Kézzel festett, kedves fabábuival elsajátítják a különböző lépéseket, az egyszerűbb, győzelmi stratégiákat. A játék gondolkodásra serkent és gyönyörködtet, élményt jelent kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Gyermekeknek vagy kezdő felnőtteknek egyaránt ajánljuk. Megtanulják vele az alaplépéseket, fejleszti a figyelem-összpontosítást, a stratégiai gondolkodást. Egy-egy játszma nem tart tovább 15 percnél, ami megfelel a gyermekek figyelemtartási képességének.

Életkor: 5 éves kortól

Játékosok száma: 2

A készlet tartalma: 8 kézzel festett fabábu, 1 fából készült 4x4-es sakktábla, 1 többnyelvű játékismertető

Cikkszám: SA128
Elérhetőség: 5 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás és Paraméterek

Alaplépések

A sakktáblát a két játékos közé helyezzük úgy, hogy mindkettőjük előtt az első sorban jobbról fehér mező legyen. A bábuk csak a táblán mozognak.

  1. Királynő. A játék kulcsfigurája a királynő. Átlósan, vízszintesen, függőlegesen mozog, egyszerre csak egy irányban, annyi mezőn át, ahogy a játékos irányítja. Nem ugorhat át más bábukat.

Pontértéke: 5

  1. Bástya. A bástya függőlegesen vagy vízszintesen mozog akárhány mezőn át. Nem ugorhat át más bábut.

Pontértéke: 4

  1. Ló. A ló L alakban lép, és bármit átugorhat. Csak azt a bábut ütheti le, amelyik azon a mezőn áll, ahova megérkezik.

Pontértéke: 3

  1. Futó. A futó átlósan halad azon a színen, amelyiken eredetileg állt. Akárhány mezőt léphet, de nem ugorhat át más bábut.

Pontértéke: 2

Játékszabály

A játékosok színt választanak, és elhelyezik bábuikat az első sorban értékeik sorrendjében. Úgy próbálnak lépni, hogy minél később veszítsék el a bábuikat. Amikor a 8 bábu a helyén van, indul a játék, felváltva lépegetnek. Ha az ellenfél szabályosan játszva elér egy bábut, saját bábuját a leütött bábu helyére rakja, s a vesztes bábu kiesik a játékból.

A játék célja, hogy miénk legyen az utolsó talpon maradt bábu. A játék végét jelenti, ha egymás után 5 lépés alatt egy bábu sem került le a tábláról. Ebben az esetben az a győztes, aki nagyobb pontszámú bábukat ütött le – illetve a táblán maradt bábuinak pontszáma összesen nagyobb, mint az ellenfélé.

Tovább variálhatjuk a játékot, ha a királynőnek paraszt illetve király szerepet adunk. Paraszt szerepben egy-egy mezőt léphet függőlegesen vagy vízszintesen, ütni viszont átlósan tud egy-egy mezőt.

A király minden irányban léphet egyet-egyet. Ha király szerepben játszunk a királynővel, megtaníthatjuk a „sakk” a „sakk-matt” és a „patt” helyzetek jelentését a gyermekeknek.

Sakkot mond az ellenfél, ha úgy lép egyik bábujával, hogy veszélyezteti a királyt.

Sakk-mattot mond, ha úgy lép, hogy leütheti a királyt, és a királynak nincs hova lépnie, ez egyben a játék végét is jelenti.

Patt a játék, ha egyik játékos nem tud lépni egy bábujával sem, és ha a királlyal lépne, sakk helyzetbe kerülne.

Életkor Életkor5+év
Fejlesztési terület megfigyelőképességFejlesztési terület
Nem: fiú/lány

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő