Tic tac toe - amőba kártyajáték

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.990 Ft (2.354 Ft + ÁFA)

A klasszikus, mindenki által kedvelt amőba, csak kártyával.
A logika és a koncentráció fejlesztője! Szinte minden korosztály játszhatja.

Ajánlott életkor: 6-99 éves korig

Játékosok száma: 2 fő

A doboz tartalma: 36 db színes kártya (18 piros, 18 kék),

6 db sárga „radír” kártya, 2 db zöld „radír” kártya, 24 db zseton

 

 

 

Cikkszám: DJ5122
Elérhetőség: 5 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Djeco

Leírás és Paraméterek

A játék célja: nyerj minél több zsetont, így Te leszel a győztes, ha minél többször tudod 3 db színes kártyádat sorba (oszlopba, átlóba) rendezni.

A játék megkezdése előtt a játékosok döntsék el, hogy kék, vagy piros színnel szeretnének játszani. Osszatok mindkét játékosnak a jól összekevert pakliból 5-5 lapot, a többi lapból lefordítva középen alkossatok paklit.

Játékszabály: kezdjen a fiatalabb játékos. A játékosok az óramutató járásának megfelelően kerülnek játékba, azaz raknak le kártyát – és utána mindig háromra pótolják kártyáik számát a központi pakliból. Ha valakire sor kerül, lerakhat:

- színes kártyát (kéket vagy pirosat)

- rárakhat kártyát bármilyen színű kártya tetejére, DE az egymásra helyezett kártyán látható számoknak egyeznie kell!

- Lerakhat sárga, vagy zöld „radír” (azaz törlés) kártyát

Minden lerakott kártyának illeszkednie kell egy 3x3 kártyából álló, 9 kártyalapot tartalmazó négyzetbe (ez lesz a játéktér).

Sárga radírkártya: ez a lap törli az addig a 3x3-as négyzetbe lerakott bármely kártyák egyikét (ezt a kártyát lerakó játékos dönti el). A törölt kártya és a radírkártya a húzópakli aljára kerül.

Zöld radírkártya: ez a kártya törli bármely vízszintes, függőleges vagy átlós sort. Csak akkor játszható ki, ha az adott sor, vagy oszlop mindhárom helyén van már kártyalap lerakva. A törölt kártyák és a radírkártya a húzópakli aljára kerülnek.

Ebben a játékban a klasszikus amőbával ellentétben nem jelenti a játék végét, ha egy sorban, átlóban, vagy oszlopban egy játékosnak sikerül 3 jelét egymás mellé raknia. Ilyenkor a játék folytatódjon tovább, hiszen a kártyalapok letakarhatók, ha a rajtuk látható szám megegyezik, vagy eltávolítható a radírkártyák segítségével. Ha egyik játékos sem tud tovább lapot lerakni, akkor húzzanak felváltva a központi pakliból addig, amíg egyikőjük tudja folytatni a kártyalerakást.

A játékosoknak kötelező lapot rakniuk, ha rájuk kerül a sor. Előfordul, hogy az egyik játékosnak az ellenfél kártyáját kell játékba hoznia, így a másik játékos előnyhöz juthat. A játékosok minden befejezett sor, oszlop, vagy átló után zsetont nyernek. A 3x3-as négyzet kártyái maradjanak a helyükön és az ellenfél tehet le kártyát.


A játék vége: a játék elején állapodjatok meg, hány megnyert zsetonig játszotok. Az a játékos nyer, aki ezt a zsetonmennyiséget a leghamarabb megszerzi (De: a két játékos megnyert zsetonjai között legalább két zsetonnyi különbség van).

 

 

 

Életkor Életkor6+év
Fejlesztési terület megfigyelőképességFejlesztési terület
Gyártó Djeco
Nem: fiú/lány

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!