3.890 Ft (3.063 Ft + ÁFA)

A gyorsaság és jó megfigyelés a nyerés kulcsa ennek a bohókás és furcsa játékban. Figyeld jól meg, milyen szám van középen, és tegyél le a kártyalapjaidból eggyel nagyobbat vagy kisebbet ! De vigyázz ! Ha valaki a "Táncoló kacsa" lapot teszi le, gyorsan siess a kacsafiguráddal a középen elhelyezett úszógumik egyikére !

A játék tartalma : 32 kártyalap, 4 kacsa, 3 úszógumit jelölő karika
A játékosok száma:3-4
Ajánlott korosztály: 5-8 év

Cikkszám: DJ8486
Elérhetőség: 1 db raktáron
Nem értékelt
Gyártó: Djeco
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Belföldi szállítás: 1-2 munkanap

Kacsatánc, Djeco társasjáték 5-8 éveseknek

3.890 Ft (3.063 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

 

A játék előkészítése: tegyétek a mentőöveket (lapos kis korongokat) az asztal közepére (mindig eggyel kevesebb mentőövet használjatok, mint ahányan játsszátok a játékot). Válasszon minden játékos egy neki tetsző kacsát, ezt tegye maga elé. A 36 kártyából álló paklit jól keverjétek meg, és egyenlő arányban osszátok szét a játékosok között.

A játék menete: a játékot kezdje a legfiatalabb játékos. Válasszon a lapjai közül egyet és tegye középre (ez lesz most a kezdőlap). (Például legyen a választott lap az 5-ös). A soron következő játékosnak erre a kártyára kell majd tennie a saját lapjai közül úgy, hogy a lerakni kívánt lap 1-gyel több, vagy 1-gyel kevesebb legyen az előzőleg lerakottnál. (Példánk szerint az 5-ös lapra rakható 4-es, vagy 6-os). Ha a játékos nem tud a fenti szabály szerint lapot rakni, a játék megáll; a játékos felveszi azt a kártyát, melyre ő nem tudott lapot rakni és maga elé teszi azt. Most tetszőlegesen a saját lapjaiból új lapot tehet a pakli tetejére. Aztán a következő játékoson a sor, hogy a lerakott lap számánál eggyel kisebbet vagy nagyobbat rakjon.

Egy-egy lap lerakásánál csak a pakli tetején lévő lap számát kell figyelembe venni; azaz ha egy sorozat emelkedőnek indult, nem kell szabályszerűen folytatni, a legfelső lapnál eggyel kisebb értékű lap is lerakható.

Figyelem! A 8-as kártyára csak 7-est lehet pakolni, az 1-es kártyát csak 2-es követheti!

Állítsd meg a zenét! lap (egy kacsa STOP-táblával): ha ilyen kártya kerül lerakásra, akkor minden játékosnak azon kell ügyeskednie, hogy kacsájával az asztal közepén elhelyezett mentőövre toccsanjon. Sajnos, annak a kacsatulajdonosnak, akinek nem jutott mentőöv, fel kell vennie az addig lerakott kártyákat és maga elé kell tennie azokat. Ezután a saját paklijából ő adhat kezdőlapot. (A „büntetésből” felvett kártyáitokat Ne keverjétek az osztott lapjaitokkal!)

A játék vége: ha egy játékosnak elfogynak a lapjai, a játék véget ér. Számoljátok össze a „bünti-kártyáitokat” és a nálatok maradt osztott lapokat is. A győztes az, akinek a legkevesebb kártyája van.

Életkor Életkor5+év
Fejlesztési terület megfigyelőképességFejlesztési terület
Gyártó Djeco
Nem: fiú/lány

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére